Artist

Bjørn Eidsvåg

Kontaktperson

Siri Hjelmbrekke Hveem

+47 90 96 43 11

siri@sesong1.no

Etteret halvt århundre i musikkbransjen står Bjørn Eidsvåg som en bauta i norsk musikkhistorie, og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til. I mars2024fylte den folkekjære artisten70 år, og ble overrasket i Oslo Spektrum av 5000 venner, kollegaer og fansmed overraskelseskonserten «Ingen vei tilbake»som ble sendt på NRK1. I forbindelse med 70-årsdagen ga han også ut EP-en «Folk flest er snille»og annonserte sin egen jubileumsturné høsten 2024 som også har fått tittelen«Ingen vei tilbake».

Selv etter en lang og solid karriere er Bjørn stadig aktuell og evner å fornye sitt musikkuttrykk. I januar 2023 var han å se i TV2-programmet «Hver gang vi møtes», hvor hans program hadde seerrekord og ble den mest sette episoden i programmets historie. Etter premieren av programmet entret flere av Bjørns tolkninger topplisten over de mest populære låtene på Spotify i Norge, og samtidig har flere av de andre artistenes tolkinger av Bjørns låter tatt Norge med storm. I flere uker lå Emma Steinbakken sin versjon av «Floden» på 1. plass og Isah og Maria Mena sin tolkning av «Alt du vil ha» på 2. plass på Spotifys toppliste i Norge. Inspirert av sine yngre kollegaer i «Hver gang vi møtes» inngikk Bjørn like etter et samarbeid med den 40 år yngre stjerneprodusenten Carl Viktor Guttormsen. Samarbeidet resulterte først i låta «Ikkje sei det som det er»og senere EP-en «Folk flest er snille»som kom ut i mars 2024, med låter produsert av Carl-Viktor Guttormsen og Anders Kjær.På EP-enfinner man ogsålåta «Vi to»med Nils Bech. Da den kom blelåtakåret til «ukas låt» på NRK P3 og fikk P3’s anmelder til å skriveat «Bjørn Eidsvåg har aldri vært fetere».VG trillet også en femmer på terningen for tittelsporet«Folk flest er snille».

Siden oppstarten i 1971 har Bjørn gitt ut 28 album, spilt ca. 80 konserter hvert år, gitt ut bok, hatt eget TV-program, radioprogram og inntatt scenen på Det Norske Teatret med den egenskrevne teaterforestillingen “Etterlyst: Jesus” -for å nevne noe. Generasjoner av nordmenn har et nært forhold til hans folkekjære låter som "Skyfri himmel" og "Eg Ser". Bjørns nysgjerrighet på nye musikalske uttrykk har også ført til mange spennende samarbeid med kjente artister fra Norge, Sverige og Danmark opp gjennom årene, blant annet duetten “Mysteriet deg” med Lisa Nilsson. Låta vant Spellemannprisen for «Årets Låt» og har over 12 millioner avspillinger på Spotify.LisaNilsson var en av mange artistkollegaer som hyllet Bjørn på scenen i Oslo Spektrum på 70-årsdagen, der hun fikk selskap av blant andreÅge Aleksandersen, Gabrielle, Maria Mena, Isah, Elvira Nikolaisen, Emma Steinbakken og Ingebjørg Bratland.

Sosiale Medier